TRAINING WITHIN INDUSTRY

Zo is het ooit allemaal begonnen. “Training within industry” was een programma van de Amerikaanse overheid dat erop gericht was om de efficiency van de Amerikaanse oorlogsindustrie op peil te houden terwijl de Amerikaanse mannen over de wereld op de diverse slagvelden ingezet werden. De vrouwen deden het fabriekswerk van de mannen die in het leger ingezet werden.

Na de oorlog hebben de Japanners TWI op advies van Deming in het kader van de Marshall hulp ingezet in de Japanse industrie. Deming kreeg in de USA kleine zaaltjes niet goed vol en de aanwezigen deden niet wat hij adviseerde. Voor de Japanners echter was Deming de persoon die met zijn superieure ideeën de oorlog gewonnen had en zij hadden daar veel – stilzwijgend – respect voor. In Japan trok hij volle zalen en deden alle aanwezigen wat hij adviseerde: Foutloos in flow werken met een beoordelings-systeem dat het proces beoordeelt in plaats van de mens in het proces. En niet een keer per jaar, maar op continue basis. De Japanners hebben het systeem geperfectioneerd ver over de grenzen van het Amerikaanse voorbeeld heen.

Wij gebruiken dezelfde aanpak in onze trainingen. Deelnemers maken aan der lijve mee hoe het is om in niet-perfecte systemen te werken, ze leren hands-on hoe de problemen aan te pakken, welke basisprincipes op welke manier te gebruiken. Deelnemers worden uitgedaagd en leren deze uitdagingen op een positieve manier op te pakken zodat ze dit direct in hun werk kunnen toepassen.

Continue Verbetering moet u niet uitbesteden. Dat is ons credo, gebaseerd op onze lange management ervaring. U zet immers liever uw eigen mensen in plaats van een leger aan onervaren consultants. Verbeteren vanuit uw eigen spierballen, omdat dat uw eigen toegevoegde waarde is. (Of zou moeten zijn)

U kunt daar echter wel hulp bij gebruiken, initieel of incidenteel. In de vorm van training en coaching, want training verkort de doorlooptijd van het leren en coaching verhoogt het begripsniveau.

Onze trainingen staan op eenzaam hoog niveau. Omdat we er al dertig jaar mee bezig zijn, omdat ons materiaal zichzelf al vele malen verbeterd heeft, omdat we de praktijk kennen en weten welke zaken er echt toe doen.

We doen trainingen in-company of in open sessies. Dus of u veel mensen te trainen heeft of slechts een paar, bij ons kunt u terecht.

Op alle niveaus, van CEO tot de medewerker transport.

FEEDBACK OVER ONZE TRAINING

De feedback die wij ontvangen op onze trainingen resulteert altijd in een trotse maar bescheiden glimlach. Die feedback gaat vaak over ons materiaal en onze modellen, maar juist ook over de trainers, de kennis en het inlevingsvermogen van de trainers, de kwaliteit van onze antwoorden op uw vragen, de interactie en de flexibiliteit.

ADVIES OP MAAT?

Bel ons voor een gerichte aanpak voor uw Lean project: 06 – 1136 1446